Sussie Larsson, vem är det?
Jag är tjejen som är uppväxt med djur allt från ankor till stora tjurar. Då jag som liten bodde på bondgård så var det naturligt att jag vart en hästtjej som fick min första ponny när jag var 7 år. Ponnyhoppning var ett stort intresse men när travet smög sig på mig var nyfikenheten stor och istället för att gå i skolan de sista åren så jobbade jag med glädje i ett travstall. Då jag var 16 år var det dags för mig att skaffa en egen hund, inte en rottweiler, mops eller lapphund som familjen hade utan en Irländsk Röd Setter var det jag ville HA. Min första ögonsten Eel Garden´s Candy Carmine köpte jag 1987 av Birgitta Schelé som grundande kennel Eel Garden 1983. Candy, var min bästa vän och vi tävlade lydnad och vi reste Sverige runt och besökte många utställningar med familjen. Candy, var min första utställningshund, om man inte skall räkna att jag visade lapphundar på ”barn med hund” som liten.  Utställningsintresset vart stort och jag skaffade mig min första hanhund Eel Garden´s Hot Sake 1990 och därefter frälstes både min mor, far och moster alla skaffade en setter. Släktträffar, julmiddagar och andra sammankomster var det fullt med settrar och syster Ingers Leonberger så hundintresset är stort i vår familj.

Att lära sig mera av konsten att visa hund ”handling”, den möjligheten fick jag av Birgitta Schelé med både vackra Eel Garden´s hundar och i början av 90-talet när Birgitta köpte de blivande vinstrikaste Irländsk Röda Settrarna som fortfarande ligger i topp för rasen med sina vardera 3 st. BEST IN SHOW på SKK internationella/nationella utställningar, Fearnley Warlord och Fearnely Fire Monarch! Då fick bland annat jag den stora möjligheten att visa dessa ståtliga herrar till åtskilliga vinster under åren. Förutom att tävla individuellt så är det jätteroligt att tävla med uppfödar-och avelsgrupper.  Samhörigheten att åka tillsammans, bo tillsammans och att tävla tillsammans med våra vackra hundar har gett mig och ger mig mycket glädje i livet. Jag kan stolt skryta med att visat Warlord och Monarch till fem av deras sex BEST IN SHOW och många andra fina BIS-placeringar, BIG-placeringar, BIS-Veteranvinster och övriga placeringar. Kennel Eel Garden valdes till Stockholms Kennelklubbs uppfödare 2002 och under åren har kenneln haft mycket fina framgångar på Årets Hund, Årets Uppfödare och Årets Avelshund.  Historia är alltid lika roligt att minnas och minnena bevaras tillsammans med mina ögonstenar som jag haft äran att äga eller visa på hundutställningar sedan 1987.

Nu, bor jag tillsammans med min man och son på landet i vackra Lindholmen, vi har turen att ha min familj nära oss som närmsta grannar och det skapar både en varm gemenskap samt stor möjlighet att ha hundar och mindre uppfödning då jag arbetar heltid inom medicinsk försäljning.  Hemma hos oss bor Pirat, Simba och Viktor. De tre musketörerna som delar vår vardag. Då jag har en förkärlek till hanhundar så är kennelns tikar boende hos fodervärdar som står oss väldigt nära samt pensionerade Whoppi och Ophera som bor i grannhuset hos mina föräldrar och moster. Hundutställningar är färre nu och det blir mindre av resor då även familjen skall få min tid, inte bara hundarna. Men tävlingsinriktningen finns absolut kvar och inne i ringen är siktet högt. Men det viktigaste är att det är roligt tillsammans med ens hundar och vänner. Att visa hund är en konst och jag är en av de som har den förtrollade tekniken och kontakten med hunden och utbildar mer än gärna nya talanger, då det är vackert att se ett sammansvetsat ekipage och en bra handler kan med hjälp av några få minuter få kontakt med hunden och visa den med glädje och fördel i utställningsringen.

 

Sussie Larsson