16 feb 2014, var det ett härligt gäng som gick skogspromenad i 7 km med spårning och fikapaus. 4 timmar senare vara både hundar och ägare nöjda.
16 feb 2014, var det ett härligt gäng som gick skogspromenad i 7 km med spårning och fikapaus. 4 timmar senare vara både hundar och ägare nöjda.

Valp- och unghundskurser

På helgerna året om håller Sussie och hennes syster Inger Larsson, som är utbildad instruktör, på med valp- och unghundskurser samt handlerkurser. Missa inte tillfällena att tillsammans med er egen setter eller annan ras komma och både lära sig samt ha roligt tillsammans med andra hundar och deras ägare.

Unghundskurs/grundkurs -fortsättning på valpkursen eller för hundar som passerat valpstadiet (> 9 månader)
Vi går igenom: Grundläggande teori bl.a. om inlärning, krav, kommandoord, passivitetsträning. Kontakt och följsamhet samt sittkommando.
Vi tränar på att få hunden att sitta kvar och på att sätta hunden på avstånd. Drar hunden i kopplet? Detta kommer vi råda bot på. Kan hunden gå bredvid dig med respektive utan koppel?
Vi tränar på att få hunden att gå bredvid föraren med respektive utan koppel. Vi tränar hur man får hunden att komma på inkallningskommando.

Handlerkurs
För nybörjare - Här kommer du som aldrig visat hund på utställning att få både praktisk och teoretisk undervisning i konsten att visa hund. Efter fem gånger har du och din hund kommit en bra bit på väg att bli ett snyggt par i ringen.

Avancerad - Vänder sig till dig som ställt ut hund ett par år men kanske behöver lite uppfräschning och/eller hjälp med vissa moment. Vi kommer att träna mycket kontaktövning där du och din hund blir ett sammansvetsat och professionellt par i ringen.

Hör gärna av er för mer information/om du har fler frågor.