Vilket hundfoder skall jag välja till min hund?
Ja, den frågan kommer ofta när vi som äger hundar pratar med varandra. Alla hundar är egna individer och våra hundar lever olika aktiva familjeliv, så att bara säga ett foder är inte korrekt. Att tänka på när man skall välja ett foder, så är det flera faktorer som man skall ha i åtanke.

  • Läs vad fodret innehåller, jag rekommenderar att fodret skall vara köttbaserat
  • Protein samt fetter, en setter rekommenderar jag att den äter valpfoder upp till ca. 4 månaders ålder och övergår till ett juniorfoder tills hunden är ca. 1 år gammal.. Efter ett års ålder behöver en setter oftast ett foder anpassat till aktiva hundar, då både deras kroppar och päls är under uppbyggnad. Om man är fortsattaktiv med sin hund bör den äta ett foder anpassat för aktiva hundar tills den blir ca. 7-8 år, då finns det foder anpassat efter den äldre hunden.
  • Vad rekommenderar jag? besök Lupus hemsida, www.lupus.se där ni finner ett mycket bra kvalitativt foder för Er setter. Kennelns hundar utfodras med Four Friends Puppy, Four Friends Junior, Four Friends Derma Coat, Precept Endurance och Four Friends Senior. PS!! settern på bilden är från kennel Fairhaven "Banchee" Den tiken finns med i många fina stamtavlor så även hos kennel Eel Garden.

    Ett stort lycka till med ert foderval!